Besplatna dostava iznad 80 EUR (602,76 HRK) na području cijele Hrvatske!

Ružmarin (Rosmarinus officinalis L. Kemotip 1,8 cineol) – Eterično ulje 10 ml

-20%

1 na zalihi

5,31 (40,01 kn)

Ružmarin kemotip 1.8 cineol zbog velike količine oksida jak je ekspektorans i izvrsno djeluje protiv patogenih bakterija rodova stafilokok, streptokok, escherichia te gljivica. Indiciran je kod dišnih infekcija, cirkulatornih tegoba i cistitisa. Kako poboljšava cirkulaciju, povećava i životnu energiju i daje nam snage da se suočimo sa izazovima koji su pred nama, vjerujući u sebe i snagu duha koju posjedujemo.

1 na zalihi

-20%
Osnovne informacije

Bio je omiljena biljka starih Grka, koji su ga posvetili Afroditi božici ljepote i ljubavi i Rimljana koji su ga koristili kako bi se njime zaštitili od zla. Ružmarin je od davnina bio poznat i kao biljka koja poboljšava pamćenje te pomaže kod trovanja i bolova u trbuhu.

Početkom srednjeg vijeka benediktinci su donijeli ružmarin u srednju Europu. Ubrzo se počeo upotrebljavati kao lijek za mnoge bolesti, vino od ružmarina kao lijek protiv kašlja i nesanice, a mast od ružmarina kao lijek protiv bolova kostiju i zglobova.

U našim krajevima ružmarin je tradicionalna biljka za vjenčanja koja simbolizira ljubav i vjernost.

Eterično ulje ružmarina dobiva se destilacijom iglica. Postoji nekoliko kemotipova ružmarina koji, s obzirom na svoj kemijski sastav, imaju različito djelovanje.

Indikacije i djelovanje

Ružmarin kemotip 1.8 cineol zbog velike količine oksida jak je ekspektorans i izvrsno djeluje protiv patogenih bakterija rodova stafilokok, streptokok, escherichia te gljivica. Indiciran je kod dišnih infekcija, cirkulatornih tegoba i cistitisa.

Nekoliko kapi ružmarina 1,8 cineol u mirisnoj lampici poboljšat će koncentraciju, razbistriti um, a u zimskim mjesecima uništiti aerobne bakterije i viruse u zraku.

Ružmarin je simbol mladosti, ljubavi, vjernosti, povjerenja. Koristi se kod ljudi koji imaju nedostatak samopouzdanja, kada treba razbistriti um i fokusirati se. Kako poboljšava cirkulaciju, povećava i životnu energiju i daje nam snage da se suočimo sa izazovima koji su pred nama, vjerujući u sebe i snagu duha koju posjedujemo.

ETERIČNO ULJE

Botanički naziv: Rosmarinus officinalis

Podrijetlo: Španjolska

Uzgoj: Organic

Dobivanje: Destilacija vodenom parom

 

DOSTAVA I POVRAT

Proizvode dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske. Na području Dubrovnika i otoka dostava će trajati 2-3 dana duže.

U slučaju reklamacije, oštećenja prilikom dostave, pogreške kod prijenosa podataka ili nekog drugog nedostatka, molimo vas da nam se javite u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Više info na linku.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu