Besplatna dostava iznad 600 HRK na području cijele Hrvatske!

Sandal zapadnoindijski (Amyris balsamifera) – Eterično ulje 10 ml

4 na zalihi

50,00kn (6,64 €)

Aroma podsjeća na sandalovinu, umiruje, opušta, podiže, zagrijava i prizemljuje. Visok sadržaj alkohola i seskviterpena pridonosi sedativnim, umirujućim i protuupalnim svojstvima ulja. Indicirano je kod kožnih osipa, grčeva u mišićima, probavnih grčeva, bronhitisa. Snaži imunološki sustav, može se koristiti za meditaciju ili jednostavno opuštanje.

4 na zalihi

Osnovne informacije

Amyris balsamifera naziva se zapadnoindijskom sandalovinom, ali nije sandalovina, pripada potpuno drugoj botaničkoj obitelji i rodu. Iako mu je miris sličan sandalu, amyris je drvo iz obitelji citrusa. Visok sadržaj ulja u drvu čini ga lako zapaljivim. Na Haitiju ga stoga nazivaju drvom svijeća, a na Jamajci drvom baklje. Parnom destilacijom drveta i grana nastaje blijedo, žuto, blago viskozno eterično ulje.

Indikacije i djelovanje

Aroma podsjeća na sandalovinu, umiruje, opušta, podiže, zagrijava i prizemljuje. Visok sadržaj alkohola i seskviterpena pridonosi sedativnim, umirujućim i protuupalnim svojstvima ulja. Indicirano je kod kožnih osipa, grčeva u mišićima, probavnih grčeva, bronhitisa. Snaži imunološki sustav, može se koristiti za meditaciju ili jednostavno opuštanje. Prepručuje se upotreba u mirisnoj lampici, posebno kod osoba koje pate od tjeskobe ili su pod stresom.

ETERIČNO ULJE

Botanički naziv: Amyris balsamifera

Podrijetlo: Indija

Uzgoj: Divlji uzgoj

Dobivanje: Destilacija vodenom parom

DOSTAVA I POVRAT

Proizvode dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske. Na području Dubrovnika i otoka dostava će trajati 2-3 dana duže.

U slučaju reklamacije, oštećenja prilikom dostave, pogreške kod prijenosa podataka ili nekog drugog nedostatka, molimo vas da nam se javite u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Više info na linku.

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu