82 / 100

Razlika između ultrazvučnog i klasičnog difuzora

Što su difuzori?

Difuzori su uređaji koji raspršuju čestice eteričnih ulja prostorom. Postoje različite vrste, a najpoznatiji su ultrazvučni difuzori i klasični difuzori ili nebulizatori. Do prije nekoliko godina nisam ni znala što su nebulizatori. A sada sam njihov najveći fan. Evo što sam u međuvremenu naučila…

 

Koja je razlika između ultrazvučnih i klasičnih difuzora?

U ultrazvučne difuzore se stavljaju eterična ulja miješana s vodom, dok klasični difuzori (nebulizatori) koriste čista eterična ulja.
Klasični difuzori vrlo brzo i jednoliko raspršuju fine kapljice eteričnih ulja u prostor bez da one gube svoja svojstva. Čestice eteričnih ulja raspršene na taj način su jako sitne i lagane pa dugo ostaju u zraku, čak i nekoliko sati. Molekule eteričnih ulja izmiješane s vodom su puno teže pa brže padaju na tlo.
Ako usporedimo ultrazvučni difuzor u koji ide 200 ml vode i u njega stavimo 1 ml eteričnog ulja (odnosno negdje između 22 i 28 kapi) s nebulizatorom, situacija je sljedeća: ultrazvučni difuzor će u prostor raspršivati maglicu u kojoj će biti otprilike 0,5% eteričnih ulja, dok će klasični difuzor raspršivati maglicu sastavljenu od 100% eteričnih ulja (logično, ne?). Zbog toga je nebulizatorima potrebno puno kraće vrijeme rada. S druge strane, ultrazvučni difuzor lagano vlaži prostor u kojem se koristi.
Koji difuzori su vama draži?
Antistres mješavina eteričnih ulja

Antistres mješavina eteričnih ulja

Eterično ulje lavande naziva se majkom eteričnih ulja zbog svojeg zaštitničkog djelovanja. Ono opušta, smiruje, oslobađa razdražljivosti i frustracija. Dodajte mu eterično ulje mirte (preporučujem mirtu 1,8 cineol…

Gdje se nalazimo?

Adresa

Orebićka ulica 10

10 000 Zagreb

Kontakt

+385993106991
info@3aallaboutair.com

Imate pitanje? Pošaljite nam poruku

10 + 2 =

Pratite nas

 

0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu